2016. április 18., hétfő

A fekete öregít?

Az előbb olvastam Charlotte Madness bejegyzését, amiben a gothoknak feltett, idegesítő kérdésekről, beszólásokról van szó. Többek között arról is, hogy a fekete öregeknek való.
Ezzel kapcsolatban nekem is van tapasztalatom, erről szeretnék most írni.



Tudjátok mennyire nevetséges az, amikor egy 50 feletti, világos színekbe öltözött némber a azt vágja a fejetekhez, hogy a fekete öregeknek való? Hát én tudom. Csak azt nem értem, hogy akkor ő minek jár színesben, ha a színek a fiatalokhoz passzolnak, a fekete pedig az öregekhez.
Ilyenkor persze jön a még nevetségesebb válasz, miszerint az élénk színek fiatalítanak, ezért járnak így. Arra viszont nem gondolnak, hogy ha az öregek színeset hordanak, akkor az embereknek az ilyen színekről valószínűleg az öregek fognak eszükbe jutni, nem a fiatalok, mivel az ő körükben inkább a fekete a kedvelt szín.


A fekete elegáns, stílusos, vékonyít, szexi, szinte minden alkalomhoz megy, kontrasztot ad a világos bőrnek, soha nem lesz elcsépelt, nem lesz egyből koszos, ha a viselője hozzáér valamihez, nem látszik benne az izzadtságfolt és még számos jó oldala van. Valójában nem öregít vagy fiatalít, hanem szépít, amit a színes ruhákról nem feltétlen lehet elmondani. Gondoljunk csak a rikítós, gusztustalan neon színekre, amiket néhány évvel ezelőtt minden hülye picsa hordott. Egyszerűen ronda. Vagy ott vannak a világos színek, a virágos mintás szoknyák, a masnis marhaságok, amiket a kisgyerekekre húznak a szülők, mert jaj de cuki benne a gyerek. Ha azt vesszük, akkor igen, ezek tényleg fiatalítanak, de nem a jó értelemben.



És ha ez még nem lenne elég, a fekete hajat is azzal gyanusítják, hogy öregít. Mégi miért öregítene? Az öregeknek nincs fekete hajuk, mert őszülnek. Fekete haja csak egy fiatalnak lehet. Bezzeg a kiszívatott szőke fiatalít, mert az olyan kis cuki, világos szín... csak épp pár árnyalattal tér el az ősz hajtól.


Hát nem tudom melyik öregít jobban.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése