2014. február 15., szombat

Fekete ajkak


Mivel "szerény" hazánkban nem épp a legkelendőbb árucikk a fekete rúzs, ezért külön fejtörőt jelent ennek beszerzése vagy pótlása.

Azonban van néhány alapeszköz mindenki sminkkészletében, amikkel pótolhatjuk a fekete rúzst.

1.szemceruza - Ezzel csak annyi a gond, hogy nem elég csak besatírozni a szánkat, hanem jó alaposan bekell "színezi", vagyis feketíteni.:) A másik gond meg az, hogy elég száraz, de ez is orvosolható egy kevés szájfénnyel.

2.rimmel - Furcsának tűnhet, de ha jobban átgondoljuk... Na persze ennek is van veszélye, mert egy rossz pillanatban megfeledkezel róla és lenyalhatod, ami nem hinném, hogy jót tesz.
 Ami a legfontosabb, hogy hogyan használjuk: Ha van egy régi szájfényed, amit már nem használsz vagy csak kifogyott, ahor vedd ki belőle az ecsetet, mosd meg jól, és úgy használhatod vele a rimmelt, mintha szájfény lenne.

3.fekete szemfesték - Ez egy elég jó módszer. Először szőlőzsírral vagy átláltszó szájfénnyel kend be a szád. Mártsd bele az ujjad a festékbe és kend be vele a szádat.

Ha nem ragaszkodsz a teljesen fekete ajkakhoz, akkor ezt is kipróbálhatod:


Elsőre talán bonyolultnak tűnhet, de nem az.
Először a szád szélét rajzold meg szemceruzával, majd a szabadon maradt szészt kend be rúzzsal. (nem csak pirossal, akármilyen színnel kísérletezhetsz) A végén a felsorolt szódszerek közül az utolsót fogjuk itt használni: fekete szemfestékkel rajzold meg a szélét (a szemceruza vonalon belül) és az ujjaddal kend a rúzs fele. Remélem érthető a leírás.

Ha valakinek van még ötlete, szívesen várom.:)

5 megjegyzés:

  1. Pár éve a Miss Sporty márka kidobott egy rakás fekete rúzst, nem tudom, jelenleg forgalmazzák-e még, ha igen, akkor a Rossmannban lehet kapni, ha jól emlékszem, elég baráti áron volt (olyan 500-700 forint között), viszont iszonyat gyenge minőségű, szerintem nincs olyan ember, aki ilyen szép fekete ajkakat tudna vele varázsolni, mint a képeken... max szemceruza + az a rúzs.

    (Hmm... vajon hogy nem vettem észre eddig, hogy neked is van blogod? Azt hiszem, kicsit gyakrabban kellene körülnéznem, új olvasnivalóra vadászva... :) )

    VálaszTörlés
  2. Sajnaos külföldi vagyok, itt nálunk meg sajna nem árulnak ilyesmit.:( Ezért is keresgéltem a ház környékén.

    Nemrég indult a blog, ezért nem meglepő. Örülök, hogy ide tévedtél.:)
    Én gyakran olvasom a blogod, és nagyon tetszik, mert nagyon szépen fogalmazol, és érdekes dolgokról írsz.:)
    Köszi a kommentet.:)

    VálaszTörlés
  3. Ó, értem, nem tudtam :( Merrefelé laksz? :)

    Igen, igen látom, csak korábban szenvedélyesen kutattam magyar goth blogok után, most meg bosszant, hogy nem találtam meg előbb, pedig korábban hagytál is nálam hozzászólást többször is, és a nevedre kattintva simán látszik... Na mindegy,a fő, hogy itt vagyok, időnként benézek majd c:

    Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik :)

    VálaszTörlés
  4. Én is a Miss Sportyt ajánlottam volna (:

    VálaszTörlés