2015. január 21., szerda

Hallgassunk dark jellegű zenét - kihívás Top 5 Sopor Aeternus

Gothic.hu-n találkoztam vele először. Miután elolvastam a leírást, kíváncsi lettem és meghallgattam tőle néhány számot. Habár kedvencem épp nem lett, de eléggé megszerettem. Mégha nem is tetszik minden zenéje, szívesen hallgatom. Hallottatok ti már ilyet?
Első hallásra kicsit fura volt, mert azelőtt nem nagyon hallottam ilyen zenét. Az ő zenéinek van egy különleges hangzása, hangulata, talán épp ez fogott meg benne.




Cornucopia d' Amour
Imádom az ilyen csilingelős zenéket :D


Dead souls
Ez volt az első zenéje, amivel megismerkedtem. Miközben hallgattam a zenét, néztem a videóját és arra gondoltam, hogy ez a nő nem normális, ez nagyon beteg (persze jó értelemben, már ha lehet ezt jól értelmezni). Annyira... nem is tudom hogy fogalmazzak... milyen érzések kerítettek hatalmukba. Az ilyen félelmetes, beteg, elborult dolgokban meglátni a szépet. Remélem értitek :)


It is safe to sleep alone
Vegyes érzéseket kelt bennem, mert néhol depis, máshol meg (egy cseppet) felgyorsul. Azt hiszem inkább olyan "szenvedő"...


Polishing silver
Ez is csilingelős :D De már valamivel vidámabb, mint az előzők. Sőt, számomra elég pozitív, optimista. Persze csak hallgatásra, a szövegéről gőzöm sincs, ugyanis nem tudok angolul (de azon vagyok, hogy megtanuljak).


The lion's promise
Ez már valamivel gyorsabb a többi zenéjétől és itt már orgona is van


2 megjegyzés:

  1. Természetesen megértem, hogy mit akartál mondani, vagy hogyan értelmezted. :) Bizony Anna Varney munkássága igen csak különleges és nem hétköznapi. =)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen és egy teljesen más világba nyit ajtót a zenéje. Egyszerűen annyira beteg, hogy ettől lesz jó :D

      Törlés